Happy Endings

Charlie en het Nieuwsblad Magazine slaan de handen in elkaar om het vrouwelijk orgasme te onderzoeken. “We weten allemaal hoe je een man laat klaarkomen, maar niet iedereen weet hoe een vrouw haar hoogtepunt bereikt. 35% van alle vrouwen wereldwijd heeft nog nooit een orgasme gehad”, aldus seksuoloog Wim Slabbinck. Daar willen we wat aan veranderen, onder het mom: masturbatie is emancipatie.

Naar het voorbeeld van deze Britse blog laten we vrouwen anoniem en zonder schroom vertellen over hoe ze al dan niet klaarkomen. Een handleiding voor een toekomstig lief, een brief aan een ex-sekspartner, een verhaal over een fantastische of net archi-slechte seksuele ervaring, je beleving met soloseks, je geheime voorliefde voor vuile porno of gigantische vibrators… alles kan, zolang je maar eerlijk bent en duidelijk schrijft. We hopen dat het een mooie verzameling van openhartige verhalen wordt, en vooral een feest van herkenbaarheid.

Tegelijk lanceren we een enquête die peilt naar hoe de Vlaamse vrouw haar seksualiteit beleeft. De resultaten van de enquête en een bloemlezing van de mooiste getuigenissen worden begin maart gepubliceerd in Het Nieuwsblad Magazine en op Charlie Magazine.

Misbruik en vaginisme

Toen ik mijn man leerde kennen was ik bijna 18 (hij was toen 24). We zijn nu 48 en 54 en 26 jaar gehuwd. Toen ik mijn man leerde kennen was ik geplaatst in een jeugdtehuis na drank- en seksueel misbruik in mijn kinderjaren door mijn stiefvader. Niet de ideale omgeving en het ideale verleden om een stabiel seksleven te ontwikkelen. Dat bleek ook toen ik geen normaal seksueel contact met mijn man kon hebben. Vaginisme en afkeer was mijn deel. Maar ik had met mijn man het groot lot gewonnen en hij engageerde zich ertoe om alles voor ons beiden goed te krijgen. Om een lang verhaal kort te maken: we huwden na 4 jaar met alle risico’s vandien. Mijn man heeft bij mij een dikke eiken deur moeten inbeuken, er een levenswerk moeten van maken, met de steeds wederkerende woorden dat ‘hij niet kon genieten zolang ik dat niet kon’. Langzaam, héél langzaam en met engelengeduld heeft hij letterlijk en figuurlijk mijn verleden moeten wegmasseren, beetje bij beetje, steeds opnieuw herhalend om het verleden van mij af te gooien. Voor mijn verjaardag kocht hij, een jaar of 10 geleden, een eenvoudige vibrator - om te proberen, zei hij… Ik was kwaad, want hij wist dat ik dat niet wilde, zoals ik altijd alles afhield. Nooit, dacht ik… tot ik op een dag toch eens toeliet dat hij de vibrator erbij haalde toen we lagen te knuffelen. Zelf wou ik het ding niet in mijn handen nemen. Hij deed het dan maar en na minder dan 30 seconden kwam ik geweldig klaar, een nieuwe wereld ging open voor mij. Nu vrijen we meer en beter dan ooit. Volop genieten we van elkaar, nemen er alle tijd voor en bijna elke keer bereik ik een hoogtepunt (soms met, soms zonder de vibrator erbij), alsof ik nu alles moet inhalen wat ik ooit gemist heb. Voor mijn man is het een absolute overwinning om mij te zien en horen genieten, een beloning voor zijn eindeloos geduld, volharding en vooral voor het mij zo graag zien. Ik denk dat niemand anders dit ooit zou hebben kunnen opbrengen.

________

Hoe ik op m'n 55ste ontdekte hoe ik gemakkelijk klaar kwam.

Ik ben een 57 jarige vrouw, gescheiden, met een gezonde seksuele aandacht. Op m'n 55ste leerde ik mijn vriend kennen, een schat van een man, die mij heel veel zelfvertrouwen geeft, hij is nu 75! Hij gebruikt Levitra om een echt stijve te krijgen.Hij krijgt die als hij voldoende gestimuleerd wordt. Hij is een zeer ervaren lover, met misschien wel 100 veroveringen achter zijn naam. De eerste keer dat we sex hadden, liet hij mij, terwijl hij op z'n rug lag, op hem zitten met zijn penis in mijn vagina. ik voelde zijn penis tegen de wand van mijn vagina, hij moedigde mij aan hem te gaan berijden. Ik leerde later, dat zijn penis tegen mijn prostaat aan wreef, de zgn G-spot. Ik zat bovenop en al snel voelde ik mij in een emotionele achtbaan rijden, ik kwam met een geweldige kreet klaar, en nog was het niet genoeg, mijn vriend zei, ik ben gelukkig als jij je gelukkig voelt, hij kon zich inhouden en liet mij die keer 3 maal klaarkomen, ik begreep wat ik al die jaren gemist had, mijn vriend heeft ook genoeg hoogte punten beleefd, en we zijn nu in de fase waarin we de bizarste plaatsen bedenken om een hoogtepunt te bereiken. Op de keukentafel, hij ligt dan als mijn maaltijd klaar, of 's avonds in de duinen, op de achterbank van een auto, zelden zo intens een orgasme beleefd, dat kwam door de spanning, we stonden op een volle parkeer plaats, er was een wolkbreuk aan de gang en wie weet komt er een nachtwaker met een grote zaklamp even binnen schijnen. We gaan vrolijk door. we willen het nog een keer in een ballon doen, in een vliegtuig waarbij we een rij voor onszelf hebben en tijdens de nachtelijk oversteek van de Oceaan, de liefde bedrijven, SPANNEND. - Eva

_______

Enkel clitoraal

Ik ontdekte het genot van masturbatie reeds toen ik elf was. Met mijn wijsvinger of soms mijn middelvinger kittel ik gewoon mijn klit en kom dan zeer snel. Ik doe dat meestal in bed of op het toilet. Mijn eerste vriend werd ook mijn man. Ik verdraag het niet als hij zijn vingers in mijn vagina steekt en zeker niet als hij die vingers dan ook nog in en uit beweegt, want dat irriteert mijn vagina, vooral bij de ingang. Dat is zelfs het geval als ik goed nat ben of glijmiddel aanbreng of mijn man veel speeksel gebruikt. Ik heb totaal geen gevoel in mijn vagina en kan dus niet vaginaal klaarkomen. Toch vind ik het gevoel dat ik door zijn harde penis opgevuld word heel opwindend, maar dat is psychische en geen fysische opwinding, Het zaligste orgasme beleef ik als mijn man mij beft, maar ook dan mag hij hoogstens met één vingerkootje mijn natte vagina-ingang stimuleren. Liefst heb ik dat hij enkel met zijn tong en lippen mijn schaamlippen likt en zuigt en vooral heel hard mijn clitoris naar binnen zuigt. Dan kom ik al na enkele minuten en is het alsof een zee over mijn hele lichaam gaat, zeker als hij bij mijn naderend orgasme ook nog aan mijn stijve tepels trekt. Ik kom ook vlot tot een orgasme als mijn man eerst met zijn hand mijn vulva en kapje verwent en dan rechtstreeks mijn kletsnatte clitoris kittelt met één vinger, maar dan is mijn orgasme niet intenser dan wanneer ik dat zelf doe.

______

Met veel gevoel

Ik ben 57 jaar .. en ben al 38 jaar (gelukkig) getrouwd. Toen ik een jaar of 16 was, ontdekte ik het 'orgasme' met de douchekop, en ook met de stofzuiger (vibraties op mijn clitoris). Toen ik mijn man leerde kennen, was ik verliefd tot in de hemel, en het vrijen was gewoon heerlijk omdat ik hem dan dicht bij mij had, zijn zalige lichaam verenigd met het mijne. Klaarkomen was er voor mij echter niet bij, maar dat vond ik toen ook niet belangrijk. Ik deed het wel op mezelf. De eerste jaren heb ik dit gegeven ook niet met hem gedeeld, ik vond het waarschijnlijk een beetje beschamend. Nu is het een beetje logisch dat er na jaren wat sleet komt op de "verliefdheid"..; en als de sex dan niet echt samenhorig is, komt er de klad in ... niet dikwijls zin om samen te vrijen. Ik ben zelf niet zo'n praatvaak over sex, mijn man echter wel, deed alle moeite om erover te praten met mij; en .. hij heeft mij (na 20 jaar huwelijk pas, stel je voor !!) voor de eerste keer klaar laten komen met orale seks ! (want klaarkomen via penetratie lukte gewoon ging niet, en zal ook nooit lukken, wat ik wel zeer spijtig vind). Sedert vele jaren hebben wij voortaan seks op die manier; ik bevredig hem ook oraal, soms gaan we gelijk op, soms ook niet... maar wat voor mij HEEL belangrijk is, is de manier waarop hij mij benadert; hij moet de juiste plekjes aanraken en bevoelen met zijn vingertoppen met HEEL VEEL GEVOEL ... wat voor een man niet altijd evident is ... maar als dat wel lukt; is het hemels en kom ik ook snel ! Ik ben een pietje precies, maar blijkbaar ben ik dat, als vrouw, niet alleen ... :)

_______

Hoe ouder, hoe beter!

Ik heb altijd van seks en experimenteren gehouden, maar mijn eerste orgasme had ik pas op mijn 23ste met behulp van een vibrator. Toen ik dat overweldigende gevoel door mijn hele lichaam voelde, wist ik niet wat me overkwam. Het heeft een hele tijd geduurd eer ik door had hoe ik mezelf het best kon bevredigen, maar daarna lukte het alsmaar beter.

Een orgasme door gewone seks heb ik nog nooit gehad. Niet door penetratie, niet door vingeren, likken, door niets. Ik kan er soms echt ongelofelijk van genieten, maar een hoogtepunt krijg ik er niet van. Ik heb echt de trillingen van een vibrator nodig.

Met mijn ex had ik vaak heerlijke sex en soms haalden we ook de vibrator erbij zodat ik klaar kon komen. Dan penetreerde hij mij in een standje waarbij ik ook de vibrator kon hanteren en zo kwam ik telkens heel lekker klaar. Voor een heerlijk orgasme heb ik zowel de penetratie als het stimuleren van mijn clitoris nodig. Of de penetratie gebeurt door een vinger, vibrator of penis, maakt niet uit.