top of page

De orgasmekloof bestaat. Maar we kunnen er iets aan doen.

Elke vrouw is – zolang het lichaam meewil – in staat om een orgasme te bekomen. Net zoals mannen. Er is geen biologische rem op seksualiteit. Moeder natuur heeft ons allemaal gelijk bedeeld. Masturbatie ís emancipatie. Het is belangrijk voor de gendergelijkheid. Iedere vrouw heeft recht op een orgasme. Toch heeft naar schatting 35% van alle vrouwen wereldwijd nog nooit een orgasme gehad. Er moet iets veranderen. Gendergelijkheid gaat niet enkel over dubbele standaarden of de loonkloof, het gaat ook over je eigen seksualiteit en hoe jij die beheert.

Genieten van seks en het bereiken van een orgasme hangt af van wat je meekrijgt en wat je ermee doet. Er is een duidelijke rem op de vrouwelijke seksualiteit en dat is cultuur. Masturberen hoort niet voor meisjes. Pas aan 45 zal 90% van de vrouwen een orgasme ervaren hebben. Meisjes leren er te weinig over op school. We praten te weinig over seks.Zes op de tien – vooral vrouwen – vindt praten over masturbatie taboe. Wat niet mag, doe je niet. Wat je niet kent, doe je ook niet. Als je niet weet hoe je zelf een orgasme bereikt, dan is het hoogst onzeker dat een partner dat voor jou wel zal kunnen maken. Een orgasme zoek je best eerst alleen op. Je eigen linker- of rechterhand is nu eenmaal je beste minnaar, niet die van je partner. Begin dus bij jezelf.

Om de orgasmekloof te dichten, lanceren Charlie Magazine en Het Nieuwsblad Magazine volgende week samen een grote campagne over het vrouwelijk orgasme. Ik schreef een inleidend stuk voor Charlie Magazine. Lezen & delen!

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
bottom of page